欢迎进入四川自学网!

四川大学 电子科大 电子科大 四川农业大学

您所在位置:首页 > 学历资讯 > 网教资讯

网络教育本科统考大学英语B都考些什么?

时间:2021-09-22 四川自考网 浏览人数:

很多人报考网络教育本科(高起本、专升本)层次的考试,想要毕业就必须要通过两门统考课程,一般为大学英语B和计算机应用基础,其中大学英语B是让很多人头疼的科目,那么,大学英语B都考些什么呢?

大学英语B的考试形式为机考,题型一般包括交际用语,阅读理解,词汇与语法,完形填空,英译汉等五个部分。

下面为大家整理了一些题型帮助大家更清楚地了解下考试内容

第一部分:交际用语,总分15分,一般为五题,每题三分。

例题:

1. -This is Bill speaking. May I speak to Mr. Smith? 我是比尔。我能找史密斯先生通话吗?

- ___D______ Here he comes. 稍等。他来了。

A.No, speaking.

B.Don't go away.

C.Who are you?

D.Hold on.

2. - How is your headache? 你的头疼怎么样了?

- ___B______ 现在好多了。(注意:本题答案与复习资料次重点92题不同)

A.Not at all.

B.Better now.

C.Thank you.

D.Nothing special.

3. - Would you come and have dinner with us? 来跟我们一起吃完饭怎么样?

- _____D____ 谢谢。我会来的。

A.No, I think I do.

B.No, never mind.

C.Yes, please.

D.Thanks. I will.

二、阅读理解,满分20分

Passage 1

(正误类型)

Mr Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something(你父亲出去办点事), and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea."

"OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then. (时不时地)

Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening. (of no more use=not useful)

The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more."

The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?"

"Burnt yesterday evening."

1、Mr Brown told his son that he would be back in a month.

A.T B.F

2、Mr Brown wrote the words down on his son's pocket.

A.T B.F

3、A man came to visit the boy's father on the fifth day.

A.T B.F

4、The man was very surprised because he thought the child's father was dead.

A.T B.F

5、The paper was burnt.

A.T B.F

答案:BBAAA

解析:

1. 第一段第二行,布朗先生只离开一周,答案错误。

2. 第二段第二行,提示写在纸条上装进口袋里,答案错误。

3. 第三、四段第一句,第二天才有人登门,答案正确。

4. 结合倒数第二段推断,男人问(布朗先生去世)是什么时候的事,答案正确。

5. 倒数第二段最后两句话,纸条烧掉不在了,答案正确。

三、词汇与语法,满分10分

1. It is said that the best time to visit the city is June or July, ____D____ the South American winter cools the city. 据说游览这座城市的最佳时间是6月或7月,这时南美的冬天让这座城市凉爽下来了。

A.where B.which C.on which D.when

2. He ran _____C____ the direction of the school. 他向学校的方向跑去。

A.at B.for C.in D.on

3. It is believed that if a book is _____D___, it will surely ________ the reader. 人们认为如果一本书很有趣,它就肯定会让读者感兴趣。

A.interested… interest B.interesting… be interested

C.interested… be interesting D.interesting… interest

第四部分:完形填空满分15分

Sometimes people are cheated by dress. Once,a great scholar went to a party. As he was very simply __21__,he could not go inside. So he returned home and put on his __22__ clothes. He went back to the party and was given a warm reception. In the time of the dinner he did not eat but was talking to his clothes.The host came and asked what was __23__. The scholar told him what happened. Since he was admitted only __24__ his dress,he was talking to his dress. The host regretted about it and asked for the pardon of the scholar. Though dress may be,to some extent(某种程度上),__25__ to judge a person,that alone will not be sufficient.

21 – 25 A best B because of C useful D dressed E wrong

答案:DAEBC

第五部分:英译汉满分30分

1. I knocked on his door but nobody came to answer it.

答案:我敲了他的门,但没人来开门。

2. As is known to all, China is the largest developing country in the world.

答案:众所周知,中国是世界上最大的发展中国家。

3. My classmate is much cleverer than I.

答案:我的同学比我聪明多了。

4. What kind of life do most people enjoy?

答案:多数人喜欢什么样的生活?

5. They thought that there must be something wrong with their TV set.

答案:他们认为电视机一定出了毛病了。

6. Look out the window it's still raining today!

答案:看窗外,今天还在下雨。

7. Both Ann and Mary are suitable for the job.

答案:安妮和玛丽都适合干这项工作。

8. The People's Republic of China (PRC), founded on October 1, 1949, covers an area of 9.6 million square kilometers.

答案:中华人民共和国成立于1949年10月1日,国土面积约960万平方公里。

9. I rang your house last night but your mother answered the phone.

答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。

以上为大学英语B的一些考试题型,难度大概在英语3级左右,考前多做做真题,还是能顺利通过考试的。                                        微信图片_20210305165814.jpg赵老师19180980991

 


成人高考考试计划

自学考试考试计划

距离报考时间还有

距离考试时间还有

报考时间:【2021-09-04 至 2021-12-10】

考试时间:【2021-10-23 至 2021-10-24】

距离报考时间还有

距离考试时间还有

报考时间:【2021-10-01 至 2021-10-10】

考试时间:【2021-10-17 至 2021-10-18】